Doop

Nieuws

03 september 2019 door Lukas ten Napel

Ultraorthodoxe Joodse groep voorkomt doop van Messiasbelijdende Joden

De ultraorthodoxe Joodse organisatie Yad L'Achim heeft de doop van een groep Messiasbelijdende Joden verhinderd in Tel Aviv. Dit meldt Israel Today.

Yad L'Achim had aangegeven de Messiasbelijdende gemeente in de gaten te houden. Zo zei een woordvoerder: 'Wij zullen op onze hoede blijven voor deze kerk en tegen andere missionaire kerken. Wij zullen die Joden bereiken die gedoopt zouden worden, en wij zullen hen de leugen van de zending tonen en hen ook confronteren met het Jodendom, dat van hen beroofd wordt door middel van geweld en leugens, door de uitbuiting van hun onwetendheid en behoeftigheid'.

Waarschuwing tegen het zendingswerk
Op 14 augustus berichtte de Hebreeuwstalige krant HeMevasser over een evenement, georganiseerd door Yad L'Achim, waar gewaarschuwd werd tegen het zendingswerk. Ruim duizend ultraorthodoxe Joden kwamen hier luisteren naar verschillende sprekers, waaronder een voormalig zendeling. Hij vertelde onder andere dat hij in zijn periode als zendeling hoorde dat één bekeerde Jood waardevoller is dan duizend bekeerde heidenen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!