Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 september 2019 door Jeffrey Schipper

Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer

"De PSA-waarde in mijn bloed werd steeds hoger." Inmiddels zijn de behandelingen weer gestart, liet de EO-presentator onlangs weten op de website van EO Visie. Ds. Arie van der Veer heeft nu voor de derde keer kanker. Het magazine OnderWeg sprak met hem. We zetten een aantal inspirerende uitspraken op een rij.

  • "In 2001 kreeg ik een zware hartoperatie. Daarna ben ik bewust teruggegaan van drie keer preken op een zondag naar één keer. Ik wilde weer in de kerk zitten, als gewone kerkganger. Om ontvankelijk te (leren) zijn. Om naast andere mensen te zitten, hen te horen zingen, mee te zingen."
  • Over het gevaar van ijdelheid: "Bijbelstudie doen is geen vroomheid, maar het levert wel vroomheid op! Bovendien wil ik ook dit voor “gewone” mensen doen: ik wil een tekst zo uitleggen dat zij die begrijpen, er iets mee kunnen. Ja, en dan word je teruggeworpen op de kern van het Woord."
  • "De periodes in het ziekenhuis bijvoorbeeld herinner ik mij niet als geestelijke hoogtepunten. Ik durfde niet zomaar te bidden voor mijzelf; ik dacht: wat heb ik te vragen als klein mens te midden van zo veel mensen die veel ergere dingen meemaken? Ik ben maar een van de velen."
  • Naar aanleiding van het overlijden van zijn zoon Peter: "Doordat je bekend bent en door wat je meemaakte, komen zij op je weg, zoeken zij je op. Kortgeleden was ik bij een weduwe. Ik vroeg haar waarom zij mij benaderd had. Zij zei: 'U weet wat het is. Mijn man was ook 47 toen hij stierf.' Ik heb vooral geluisterd, en met haar en de kinderen gebeden."
  • "Voor mij is het nu herfst. De bladeren vallen, het stormt, je blijft amper overeind. Toch is ook de herfst mooi. Dat moet ik leren, ondanks en te midden van het feit dat het leven vol onbegrijpelijke dingen zit."

Ziekte en lijden
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Mislukte kindjes
- Een gelovige en een niet-gelovige overleven beiden kanker. Wat is het verschil? Bekijk dit bijzondere gesprek!
- Ging God op een sadistische wijze om met Job? Ds. Gertjan Oosterhuis geeft antwoord
Meer over Ziekte en lijden »

Lees het volledige interview in OnderWeg

Reacties

H
Erg verdrietig ds. Van der Veer dat u zulke zware tijden moet door zien te komen ook al weet u waar u het zoeken moet!

Fijn dat u zo open en eerlijk bent over hoe u het ervaart en het deelt aan ons!

In de herfst is het vaak zwaarder om de dagen door te komen omdat we minder 100 keer minder licht hebben dan in de zomer.

Zelf gebruik ik daarvoor de 'energie lamp'.

Ik bid u toe dat de Here Jezus uw 'Energie lamp' mag zijn!

Meelevende met Ds. Arie van der Veer, als ex tumor patiënt met terugblik op chemo, bestraling en een stoma, blijft de opmerking mij lastig vallen van de weduwe die contact heeft gezocht met de heer van der Veer en vervolgens dit tegen hem heeft gezegd:

'U weet wat het is. Mijn man was ook 47 toen hij stierf.' Is deze weduwe zo deskundig?
H
Misschien bedoelde de mevrouw dat d.s Arie van der Veer weet wat lijden is en zijn zoon ook 47 is geworden?

Het is fijn om getroost te worden door iemand die de pijn herkent waardoor je heen bent gegaan!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen