asia bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2019 door Patrick Simons

Asia Bibi: "Nog steeds veel mensen vast vanwege blasfemie"

Lange tijd zat Asia Bibi in een Pakistaanse dodencel. Ze werd wereldwijd het symbool van christenvervolging en uiteindelijk werd ze vrijgesproken en mocht ze het land verlaten. Inmiddels verblijft ze op een geheime locatie en mocht Sunday Telegraph haar interviewen.

In het interview vertelt Bibi hoe blij en dankbaar ze is voor haar vrijlating. Tegelijkertijd vertelt ze ook hoe moeilijk het was tijdens haar gevangenschap. "Soms was ik enorm verdrietig en had ik eigenlijk nauwelijks moed meer. Ik vroeg mezelf af of ik mijn hele leven in de cel zou moeten blijven en of ik ooit nog vrij zou komen. Wanneer mijn dochters op bezoek kwamen, hield ik mij groot en huilde ik niet. Zodra ze vertrokken waren, huilde ik en had ik veel verdriet en pijn."

Ze vindt het verder belangrijk dat er blijvende aandacht is voor de wetten omtrent blasfemie in Pakistan. "Nog steeds zitten er tal van mensen vanwege die reden in de cel in Pakistan. Al jarenlang. Ik smeek de wereld om aan hun situatie aandacht te blijven geven. Iemand wordt zonder goed onderzoek of bewijs beschuldigd van godslastering en vastgezet. Daar moet men aandacht aanbesteden. Het is van belang dat de wetgeving rondom blasfemie herzien wordt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen