paus franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2019 door Patrick Simons

Paus spreekt zich uit over euthanasie en spreekt van "schijnvrijheid"

Paus Franciscus heeft zich uitgesproken over euthanasie. Tijdens een toespraak bij de Italiaanse vereniging van cancerologen wond de geestelijk leider van de katholieke kerk er geen doekjes om, zo citeert het Nederlands Dagblad.

"De euthanasiepraktijk die in sommige landen legaal is, leidt slechts ogenschijnlijk tot meer persoonlijke vrijheid", stelt de paus. Hij vindt bovendien dat euthanasie is "gebaseerd op een utilitaristisch mensbeeld, waardoor de mens als waardeloos wordt gezien of verwordt tot een kostenpost."

Zo'n 150 kankerspecialisten bezochten, vergezeld door enkele patienten, het Vaticaan. De paus benadrukte daarbij vooral dat palliatieve zorg van belang is en riep de specialisten op tot een "cancerologie van barmhartigheid".

Reacties

A
Amen, God houdt NOG van goddelozen, is hun eindbestemming duidelijk......
B
Wanneer gaan mensen eens begrijpen dat de huidige euthanasiewet vrijwillig is? Dus niet gebaseerd op "waardeloos of kostenpost"? Maar als mensen echt pijn lijden en geen overlevingskansen hebben, dan kunnen ze er een einde aan maken. Dat is humaan. Zelfmoord blijft er toch zijn, of je het nou verbied of juist openstelt. En als dit kan met een humaan pilletje of spuitje in bijzijn van familie of vrienden dan moet men dit niet dwarsbomen met de drogreden "God roept men tot zich, op zijn tijd". Dat is namelijk maar een geloofsaanname.

B
Het is zelfs zo dat als mensen euthanasie willen plegen het ze door een dokter ontraden wordt. Want men is bang voor moordenaar uitgemaakt te worden.

Liever ondraaglijk pijn lijden, dat is het devies. Belachelijk dat dit anno 2019 nog gebeurt. Mede gebaseerd op mensen die alles wat niet in hun gelovig straatje past afkeuren en als duivels zien. Gebaseerd ook op een kinderlijk geloof, namelijk dat God ALLES bepaalt dus ook wanneer iemand sterft. Laat dat los. Anno 2019.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.