Henk Jochemsen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2019 door NPV Zorg

NPV-Zorg voor het leven trekt prof. dr. Henk Jochemsen aan voor ondersteuning bij bezinning op kiembaanmodificatie

Door de ontdekking van nieuwe DNA-technieken is het veranderen van DNA van menselijke embryo’s - de zogenaamde kiembaanmodificatie - in een stroomversnelling geraakt. Over de consequenties hiervan en de daarmee verbonden ethische problemen zijn nog veel vragen onbeantwoord. Om de doordenking en publieke duiding van kiembaanmodificatie vanuit christelijk perspectief een serieuze impuls te geven, trekt de NPV prof. dr. ir. Henk Jochemsen aan als deskundige om haar te ondersteunen.

Op dit moment loopt er een groot – door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gefinancierd – project van bezinning rondom het aanbrengen van genetische veranderingen in het DNA van embryo’s. De NPV is partner van deze zogenaamde DNA-dialoog, waarin geprobeerd wordt om het maatschappelijke gesprek hierover op gang te brengen.

NPV-directeur Diederik van Dijk: "Wij vertegenwoordigen in de DNA-dialoog over kiembaanmodificatie het standpunt van de beschermwaardigheid van het (prille) leven. De NPV is blij daarbij gebruik te kunnen maken van de deskundigheid en de principiële inbreng die Henk Jochemsen meebrengt op dit ethisch beladen terrein."

Henk Jochemsen: "Met de nieuwe mogelijkheden lijken mooie ingrepen beschikbaar te kunnen komen, maar duidelijk is dat zich daarbij indringende ethische kwesties voordoen. Aan de bezinning daarop lever ik graag mijn bijdrage."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen