Nieuws

03 september 2019 door Patrick Goede

Worshipzanger strijdt tegen ongeloof en komt boven met nieuwe muziek

Worshipzanger Justin Kintzel ging de afgelopen jaren door periodes van twijfel, ongeloof en persoonlijke tegenslag. Nu is hij echter terug met een nieuw nummer en vertelt hij zijn verhaal. "Ik was erg depressief in die periode van ongeloof. Maar er was één ding dat mij op de been hield", zegt Justin.

Wat dat was is misschien niet het meest voor de hand liggend, namelijk: valse leraren. "Ik had gewoon een hekel aan mensen die een valse leer verkondigden voor hun eigen persoonlijk gewin. Voor mij was duidelijk dat als er niets aan het christendom klopte dit al lang aan de oppervlakte was gekomen. Israël zou er niet meer zijn en het christendom zou ook verdwenen zijn over de jaren", zegt Kintzel.

Justins dochter kreeg op jonge leeftijd medische problemen en ook werden hij en zijn vrouw weggestuurd van de campus waar ze als worshipleiders actief waren, ze kwamen hierdoor in financieel zwaar weer terecht. Dit leidde tot twijfel in God bij Kintzel.

De ommekeer kwam tijdens een optreden in Oklahoma. Hij vroeg God om een teken. Toen daar een welvaarstevangelist werd aangekondigd viel alles opeens op zijn plek: "Ik had een heerlijk leventje geleefd maar God laat ons in zijn liefde door moeilijke tijden gaan om ons van de wereld los te maken. Er zijn drie redenen waarom mensen lijden: Het is hun eigen zonde, die van een ander of de duivel die ons aanvalt met de goedkeuring van God. Juist wanneer alles wegvalt, vertrouw dan op God, want Hij is God en wij niet". 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?