motorclub

God

03 september 2019 door Lukas ten Napel

Grete is trots lid van de Property of Jesus; een christelijke motorclub

Motorclubs hebben wellicht niet altijd een goede reputatie. Toch is Grete (53) één van de trotse leden van Property of Jesus; een christelijke motorclub. Tegenover EO-magazine Eva vertelt ze over het doel van de bijzondere groep.

Opvallend zijn de christelijke emblemen op de jassen van de motorrijders van Property of Jesus: “Daar krijgen we altijd veel vragen over”, vertelt Grete. “Het gesprek gaat dan al snel over wat het betekent om christelijke biker te zijn. Ook stappen we zelf actief naar mensen toe. We proberen mensen te overtuigen dat het goed is om te geloven in God.”

Het blijft niet alleen bij het maken van ritjes op de motor. Iedere week is er ‘Open House’ en wordt er een Bijbelstudie gehouden. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd door de leden van de motorclub voor de kansarmen, zoals een jaarlijks kerstdiner. Grete: “Er kwam eens een vrouw binnen die meteen onze warmte voelde. Ze had kanker en wist niet of ze het zou gaan overleven. Uiteindelijk werd ze erelid van onze club – al had ze geen motor, maar een rolstoel. Ze heeft zich laten dopen, tegelijk met drie van de clubleden. Dat was een heel speciaal moment. Twee maanden geleden is ze overleden. We dragen haar in ons hart.”

Grete vertelt dat je als groep sneller gezien wordt: “Samen sta je sterker. We krijgen gelukkig voornamelijk positieve reacties.” Desondanks zijn opmerkingen als “oh, daar heb je de pastoors” niet vreemd voor haar. “Maar als je vaker komt, blijken die mensen je toch hun verhaal te willen vertellen. We laten ook altijd ‘bikerbijbels’ achter; vaak ontdekken we later dat ze die wel hebben gelezen.”

De motorclub heeft veel plannen klaarliggen voor de toekomst, waaronder een kledinguitdeling en de organisatie van dagen voor eenzame mensen: “Spelletjes, soep, breien, haken; zo proberen we mensen uit hun eenzaamheid te halen. En als er dan een kans is om over het geloof te praten, dan laten we die niet liggen.”

Lees het volledige interview met Grete op de site van Eva.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!