Ravi Zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 september 2019 door Geerten van Breugel

Ravi Zacharias zegt dat "Amerikaanse kerken het echte evangelie zijn kwijtgeraakt en zich te veel focussen op 'feel-good momenten'"

De christelijke apologeet Ravi Zacharias vertelt aan Fox News dat mainstream-kerken in Amerika een leegloop zien omdat ze het "echte evangelie zijn kwijtgeraakt'' en zich te veel focussen op 'feel-good momenten'. 

"Als je de aantallen kerkgangers ziet dalen, is dat omdat je de echte boodschap hebt verloren", zei de 73-jarige auteur. "Mensen zullen zeggen: 'Waarom kom ik hier? Is dit een ethische gemeenschap of een feel-good moment op zondagochtend?'' De Amerikaan kent dan ook voorbeelden van kerken waar het wel druk is: ''Daar wordt het evangelie van Jezus Christus gebracht aan de jonge mensen en aan iedereen die serieus nadenkt over het leven.''

Verderop in het gesprek gaat Zacharias in op de mediacultuur waar jongeren ingezogen worden. ''We hebben ons enorm verbeterd in onze capaciteit om te communiceren, maar we leven voor een scherm en missen echte relaties.''

Reacties

Ik realiseer mij dat tijden veranderen en generaties op hun wijze invulling geven aan hun geloofsbeleving. Aansprekende muziek, een boodschap voor young urban professionals, aangepaste gebouwen en een organisatie die staat als een huis. De Heilige Geest is welkom tussen 10.00 en 11.30 uur en de laptop houdt de liturgie en het verloop daarvan exact bij en de regie is in handen van mensen. Ik vraag me wel eens af waar de presence of the Holy Spirit is en of die er niet meer toe doet. Of heeft Hij inmiddels het gebouw verlaten?
J
"Of heeft Hij inmiddels het gebouw verlaten? " Ik denk dat Hij daar nooit is geweest.
Toon meer antwoorden (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.