fulani herder

Nieuws

30 augustus 2019 door Patrick Simons

Bijbelvertaler in Kameroen afgeslacht door radicale moslims

Een Bijbelvertaler in Kameroen is zondagmorgen vroeg afgeslacht door extremistische moslims. Bij zijn vrouw werd een arm afgehakt. De daders zijn Fulani-herders, die bekend staan om hun wrede daden.

Angus Abraham Fung was één van de zeven slachtoffers van een onverwachte aanval midden in de nacht. De extremistische moslims overvielen het kleine dorpje en richtten een bloedbad aan. Dat vertelt Efi Tembon tegenover de Christian Post. "Ze kwamen huizen binnen en sleurden mensen naar buiten. Ze kwamen 's nachts. Op een moment dat niemand verwachte. Ze trokken mensen uit hun huizen en slachtten ze af."

De Bijbelvertaler deed belangrijk werk omdat er in het gebied veel behoefte is aan de Bijbel in hun eigen taal. Het project waar hij aan werkte had inmiddels al het volledige Nieuwe Testament vertaald en was al meer dan 3000 keer gekopieerd en verspreid.

Reacties

T
Die Fulani-herders zijn moslims en hun moordpartijen worden gelegitimeerd door de Koran. Zij doen naar hun voorbeeld Mohammed. Zolang de moslims dit moorden in de naam van Allah niet afwijzen zijn zij medeverantwoordelijk.
Dus jij bent ook medeverantwoordelijk voor alles wat je niet expliciet afwijst? Ook als je er helemaal niets mee te maken hebt.

Vreemde gedachtenkronkel
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?