Theo van den Heuvel

God

30 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Voorganger Theo van den Heuvel: "Hoe diep ik ook ging, de liefde van God kon erbij"

Hij woonde zo’n beetje in heel Nederland. Inmiddels woont hij in Groningen en is Theo van den Heuvel voorganger van de Stadskerk, vader van vier kinderen, schrijver en inspirator. “Het geloof betekent voor mij een vertrouwensrelatie”, vertelt hij. En dat een relatie soms ook onder druk kan staan bevestigt Theo als hij in ‘De Oorsprong’ thuis en in zijn kerk zijn persoonlijke verhaal vertelt.

Rotsvast vertrouwen. Die indruk krijg je als Theo in de aflevering rondloopt door de enorme Stadskerk (het gebouw was ooit een bouwmarkt), op het grote podium staat en vertelt over de manier waarop hij met honderden christenen het woord deelt. Theo: “God’s liefde is heel tastbaar aanwezig als je samenkomt. Elke keer weer gebeurt er ‘iets’.” Maar hij was ook wel eens boos op God. Of chagrijnig, meer.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

“Ik ben vroeger wel eens boos geweest op God, ja”, vertelt Theo in alle openheid. “Ik was dan chagrijnig en ongeduldig. Ik zag dingen in de kerk die ik niet met elkaar kon rijmen, was moe en uitgeput. ‘Het is me wat met die kerk van U’, dacht ik dan.” Het is een ervaring die veel christenen wel eens hebben. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Theo belde zijn vader. En zijn vader helpt hem met een verrassend antwoord weer op de goede weg. Ook in zijn latere leven helpt hem dat: “Je kan nog zo diep gaan, de liefde van God kan er altijd bij. Écht boos op God ben ik nooit geweest, want Hij laat me altijd zien dat Hij er is en er bovenuit stijgt.”

In de New Faith Network serie ‘De Oorsprong’ staan de bij het grote publiek vaak onbekende persoonlijke verhalen van bekende christelijke sprekers en voorgangers centraal. In de eerste twee seizoenen gaven bijvoorbeeld Ron van der Spoel, Orlando Bottenbley, Paul Visser en Priscilla Docter al een inkijkje in hun leven en overtuigingen. De grote populariteit van de serie heeft nu een derde seizoen voortgebracht.

Bekijk het hele verhaal van Theo van den Heuvel op New Faith Network

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!