Vaticaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 augustus 2019 door Patrick Simons

Ex-paus reageert op kritiek: 'God wordt niet eens genoemd'

Benedictus XVI heeft zich opnieuw in het publieke debat gemengd. De ex-paus publiceerde eerder dit jaar al een artikel over het seksueel misbruik in de kerk en reageert nu op de kritiek die daaropvolgde. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

In april schreef de ex-paus een artikel waarin hij stelde dat het seksueel misbruik in de kerk onder meer komt door de vervreemding van kerk en geloof. Het resultaat was volgens hem dat men zich afkeerde van het katholieke seksuele moraal. Het leverde hem een storm van kritiek op omdat onderzoek juist laat zien dat er vóór de seksuele revolutie ontzettend veel misbruik plaatsvond.

Nu heeft hij daarop gereageerd door middel van een brief. 'Voor zover ik kan zien, wordt God in de meeste reacties op mijn artikel niet eens genoemd.' En dat onderstreept volgens de ex-paus precies het centrale probleem.

Reacties

T
Hoe groot de nood wel niet is kun je tussen de regels doorlezen bij een brief van Benediktus die hij in zijn emeritaat heeft geschreven. Geen zicht op de Torah zoals Yeshua voor staat maakt dat de kerk het spoor bijster raakt. Wie Yeshua wil volgen ervaart een zeker vreemdelingschap hier op deze wereld. Een wereld waarin de mens de maatstaf is, is overgeleverd naar wat de "mainstream"beweert.

Van wie ben je?

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt 1Kor6:19
Yeshua? Ik geloof in Jezus, of als je toch in gewoon in het Nederlands de naam van Jezus wilt uitspreken, gebruik dan Jozua. Het gebruik van Yeshua is flirten met de Joodse Godsdienst, welke vervuld is door Jezus.
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.