kerk

Nieuws

29 augustus 2019 door Patrick Simons

Steeds minder Amerikanen vinden godsdienst belangrijk

Hoewel nog steeds de helft van alle Amerikanen godsdiensten belangrijk vindt, is dat een stuk minder dan eerder. Het betekent namelijk een daling van 12 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Wall Street Journal.

Ook andere waarden zijn minder belangrijk geworden. Zo zeg 61 procent van de ondervraagden dat vaderlandsliefde belangijk is, terwijl dat in 1998 70 procent was. Verder scoort het krijgen van kinderen een stuk lager vergeleken met toen.

Overigens zijn de verschillen per leeftijdsgroep groot. Jonge Amerikanen vinden godsdienst bijvoorbeeld een stuk minder belangrijk dan oudere generaties.

Reacties

Dat men de Christelijke denominaties en hun boodschap niet belangrijk acht, zal wel. Maar iedereen zoekt toch een herstel van de band (d.i. religie) met het 'hogere'. Alleen zoekt men dat op plaatsen waar zulk herstel niet is, zoals yoga, acties, therapieën, dieptepsychologie, esoterische 'wijsheid' en wat al niet.

Christenen moeten vrolijk doorgaan met wijzen op de Waarheid en de Weg naar wedergeboorte.
B
Denk je werkelijk dat dat herstel alleen bij christelijk geloof en diens godheid mogelijk is? Ik denk dat je jezelf voor de gek houd. Mensen kunnen heel veel hebben aan yoga, psychologie of esoterische "wijsheid" zoals jij dat noemt. Ik noem het "esoterische" wijsheid.. Aangezien alles wat in boeken staat niet esoterisch is..

Ben ik blij dat ik geen herstel van een band meer nodig vind omdat ik weet dat je die bij de christelijke god nooit zal krijgen. Dat is meer "wij van wc-eend adviseren wc-eend"...Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!