Nieuws

28 augustus 2019 door Showing the Gospel

Presentatieavond zendingswerk Suriname door Showing the Gospel in Apeldoorn

Op donderdag 29 augustus wordt in het Kruispunt in Apeldoorn een informatieavond verzorgd door Sham en Geertje Ramsoebhag van Stichting Showing the Gospel. Het echtpaar werd met hun twee kinderen begin 2018 uitgezonden naar Suriname, om hindoes via televisieprogramma's te vertellen over het Evangelie en MAF Suriname te ondersteunen in hun PR en communicatie door het maken van films en video’s. Momenteel is het gezin met verlof in Nederland. Het zendingstelevisiewerk onder de hindoes is nu vooral pionierswerk, waarin gezocht wordt naar samenwerking op nationaal maar ook internationaal vlak.

Zendtijd op televisie

Er is een start gemaakt om een serie televisieprogramma’s te ontwikkelen en om deze wekelijks te gaan uitzenden. Uit onderzoek is gebleken dat de doelgroep vooral afgestemd is op Hindoestaanse seculiere tv-zenders. Het echtpaar heeft het plan om juist via deze zenders het Evangelie in de huiskamers te brengen.

In de programma’s staan verhalen van hindoes centraal die vertellen hoe en waarom zij christen zijn geworden. Vanuit deze verhalen wordt door Hindoestaanse voorgangers uit Suriname verdere uitleg gegeven aan het Evangelie, rekening houdend met de cultuur en tradities van de Surinaamse Hindoestanen. Ook internationaal wordt er door Indiase gospelartiesten, zoals Anil Kant en Shelley Reddy, meegewerkt aan de programma’s.

Sham Ramsoebhag, van beroep filmmaker en cameraman en veel internationale ervaring, kan nu zijn ervaring gebruiken voor missionaire doeleinden, terwijl Geertje redactioneel een groot aandeel heeft aan de totstandkoming van de programma’s.

Showing the Gospel

Stichting Showing the Gospel is opgericht om via tv-programma’s het evangelie te brengen, aansluitend bij de cultuur van mensen. Tevens wil Showing the Gospel het evangelie ook praktisch vorm geven door om te zien naar mensen in nood.

Presentatie & Ontmoeting

Tijdens de presentatieavond zullen Sham en Geertje u over het zendingswerk informeren en natuurlijk doen ze dat met films. De avond vindt plaats in het Kruispunt, Zilverschoon 114 in Apeldoorn. De toegang is gratis en de avond begint om 19.30 uur met inloop vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Er zullen nog twee avonden volgen op 12 september (Sneek) en 19 september (Rotterdam). Tevens is er een benefiet-Worship Night met Reni en Elisa Krijgsman op 7 september in Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!