China politie

Nieuws

28 augustus 2019 door Christian Post | Dirk van Genderen

China laat ouderling van kerk vrij na acht maanden gevangenschap

Het wordt er voor christenen in China niet beter op. De beperkingen op het uiten van het christelijke geloof worden steeds strenger. Eerder deze week was er al het bericht dat Chinese kerken geen zomerkampen voor kinderen meer mogen organiseren. Laten we blijven bidden voor de Chinese christenen en voor de voortgang van het Evangelie in China.

Toch kwam er onlangs een vreugdevol bericht uit China. Een ouderling van de ‘Early Rain Covenant Church’, die in december vorig jaar werd opgepakt, met 160 andere leden van de gemeente, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dominee Wang Yi wordt nog steeds vastgehouden. Volgens Asia News is er niets over hem bekend, ook niet waar hij nu verblijft.

De ouderling, Li Yingqiang, werd in de gevangenis behandeld als een crimineel. Zijn dankbaarheid was groot toen hij werd herenigd met zijn vrouw en kinderen.
"Zelfs al zouden we nog maar met vijf mensen overblijven en al zou de rest van de gemeente gevangen zijn genomen, dan nog gaan we door met onze samenkomsten, omdat ons geloof echt is", getuigde Li in de South China Morning Post. "Vervolging is de prijs die het waard is om betaald te worden voor de Heere. We blijven Hem dienen in het openbaar, liever dan dat we ons verstoppen."

Dit bericht verscheen via de Christian Post in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!