business nairobi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Onderzoek IWHC: Anti-abortusbeleid Trump werkt averechts in ontwikkelingslanden

Het beleid van de Amerikaanse president Trump om organisaties te ontmoedigen om te assisteren bij - of te informeren over - abortussen werkt averechts. Dat meldt de NOS naar aanleiding van recent onderzoek van een onderzoek van de International Women's Health Coalition. Met name in Afrika neemt het aantal abortussen toe.

De Keniaanse onderzoekster Diana Moreka wordt geciteerd in het verhaal. Zij vertelt dat president Trump de stekker uit subsidies voor organisaties trok, als zij betrokken zijn bij abortussen, zelfs als ze alleen informeren. "Deze organisaties doen veel meer dan abortus. Er is nu ook minder toegang tot voorbehoedsmiddelen en andere vormen van gezinsplanning", vertelt Moreka. "Daardoor zien we meer ongewenste zwangerschappen en dat leidt tot meer abortussen. Dit beleid heeft een averechts effect."

Overigens heeft niet alleen Trump bezuinigd op activiteiten rondom abortus, maar deden eerdere Republikeinse presidenten als Reagan en Bush sr. dit ook al. Uit onderzoek van Stanford bleek onlangs dat abortussen in die regeerperiodes ook toenamen.

Reacties

Dat betekent dat er in Afrika behoefte is aan een organisatie die anticonceptie middelen verspreidt een aanmeet. Dat zou m.i. ook op Christelijke grondslag kunnen.
H
Dieptriest dat het aantal abortussen toeneemt. Maar het is te zot voor woorden dat het beleid van Trump daar de schuld van krijgt.

Trump heeft gelijk om de subsidies te stoppen aan deze criminele organisaties, ongeacht of zij naast assisteren ook informeren. Hoe de IWHC over abortus denkt laat zich raden.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.