Angel Carl Larsen

Nieuws

27 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Overheid mag Amerikaans echtpaar niet verplichten homohuwelijken te filmen

Een christelijk echtpaar uit de Verenigde Staten heeft een rechtszaak gewonnen van de staat Minessota, schrijft de Christianpost. Het echtpaar maakt films voor ondermeer huwelijken. De staat droeg de familie Larsen op huwelijken van hetzelfde geslacht te filmen, en verplichtte hen dat op basis van staatsrecht. Nadat een eerdere zaak in het nadeel van Larsen was beslist, stelde rechter David Stras afgelopen vrijdag vast dat het staatsrecht tegen het eerste amendement ingaat, waarop de vrijheid van godsdienst terug te voeren is.

Stras meldde in zijn uitspraak dat ”anti-discriminatiewetten, hoe belangrijk ze ook zijn, moeten wijken voor de grondwet”. Rechter Kelly benadrukte dat de familie ”vrij is om elke visie te communiceren dat ze wil, over huwelijken van hetzelfde geslacht, over een ander onderwerp, of helemaal geen visie”.

In de eerdere uitspraak in 2017 besliste rechter Tunheim dat de wet neutraal is, en de onderneming van de familie niet. ”Als iemand een trouwvideo ziet, is er maar een kleine kans dat ze de berichtgeving in de video koppelen aan de maker van de video”, schrijft hij. ”De familie kan zich eenvoudig distantiëren van de feiten in de video en aangeven dat ze het voor klanten hebben gemaakt.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.