Kees

Nieuws

27 augustus 2019 door Redactie

Directeur jongerenorganisatie LCJ (CGK) per direct geschorst

Het Landelijk Contact Jeugdwerk(LCJ) heeft haar algemeen directeur Kees van Vianen per direct geschorst.

Waarom hij op non-actief is gezet, wordt voorlopig niet medegedeeld. Ds. P.D.J. Buijs, voorzitter van de Raad van Toezicht, wil desgevraagd niet verder reageren. "We hebben als Raad van Toezicht gezamenlijk afgesproken om verder geen commentaar op het persbericht te geven en geen antwoord te geven op vragen."

Kees van Vianen was tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar. Zijn Facebookpagina is verwijderd. 

De jeugdorganisatie binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken vertelt verder ook niet wat de reden is van deze beslissing. Wel wordt er bijgezegd dat er binnenkort vervolgstappen worden genomen volgens de procedure die daarvoor binnen de organisatie geldt.

Enkele jaren geleden stopte de algemeen directeur al eens met zijn werkzaamheden. Destijds ontstond er een verschil van inzicht over de manier waarop hij zich uitte op social media. Zo plaatste hij in de zomer van 2014 deze tweet: ‘’t Zijn weer spannende warme dagen voor (jonge) mannen. Waar je ook kijkt, het is allemaal zo jong, mooi en zo puur-natuur-lief en warm :-)’ 

Prof. dr. M. J. Kater, destijds voorzitter van de Raad van Toezicht legde dat toen uit in het Nederlands Dagblad: "Hij stond bekend als iemand die hart had voor jongeren. Soms kan je sterke kant ook bepaalde schaduwkanten met zich meebrengen." Ook toen wilde men niet vertellen wat er nu precies aan de hand was. Overigens meldde Kater destijds ook dat er bewust gekozen was voor een "christelijke manier van afscheid nemen". Later dat jaar keerde hij weer terug bij de organisatie. 

Het is opvallend dat het LCJ per direct een directeur op non-actief stelt zonder daar op dit moment transparant en open verder tekst en uitleg over te geven.

Update: Woensdag publiceerde CIP.nl een groot achtergrondverhaal over de kwestie. Lees dit hier.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!