brexit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 augustus 2019 door Patrick Simons

Bisschop Amsterdam: crisis EU komt voort uit crisis christendom

Groot-Brittannië moet ook na de brexit een gemeenschappelijke markt houden met de Europese Unie. De politieke crisis in Europa komt voort uit een crisis van het christendom, waardoor mensen geen gezamenlijke waarden meer hebben. Dat stelt bisschop Jos Punt volgens het Nederlands Dagblad.

De bisschop zou dit geschreven hebben in het parochieblad van Haarlem-Amsterdam, waar hij dient. Hij zegt verder te hopen dat Nederland voorop zal gaan in de missie om ervoor te zorgen dat er een zachte brexit zal komen met als doel zo weinig mogelijk schade toe te brengen aan de handelsrelatie tussen Engeland en Europa. Daar is iedereen volgens hem bij gebaat.

Volgens Punt komt de crisis in Europa voort uit de crisis in de kerk. "Het christendom is de mortel waarmee het Europese huis is gebouwd. Als de mortel vergaat, zal het huis instorten. Zonder de eerbied voor God, verdwijnt uiteindelijk ook de eerbied voor de mens, voor het leven, voor de natuur."

Reacties

H
Het VK kan gewoon handelsbetrekkingen aangaan met de VS etc. De EU heeft door zijn arrogante opstelling de vogel over het net laten vliegen en heeft nu het nakijken. De EU zal nu wel weer extra subsidiegeld in Ierland gaan pompen om het VK dwars te zitten. Als de EU consequent bij zijn standpunt blijft heb ik weinig hoop dat NL er in zal slagen om een zachte Brexit te bewerkstelligen.

Ik vraag me überhaupt af of “ het christendom wel

de mortel is waarmee het Europese huis gebouwd is “. Let maar op de scheurtjes die het huis vertoond.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.