brand

Nieuws

27 augustus 2019 door Patrick Simons

Zuid-Amerikaanse bisschoppen bezorgd over bosbranden: "Als de Amazone lijdt, lijdt de hele wereld"

Het Amazonegebied wordt op dit moment geteisterd door enorme bosbranden. Het zorgt wereldwijd voor grote bezorgdheid aangezien deze bossen worden gezien als 'de longen van de wereld' en ontzettend belangrijk zijn. Ook bisschoppen in Zuid-Amerika en de paus Franciscus hebbeninmiddels hun zorgen uitgesproken.

Paus Franciscus ruimde afgelopen zondag tijdens het Angelus speciaal ruimte in voor de bosbranden, zo meldt Vaticannews. Hij vroeg in het gebed of "met behulp van ieders inzet de branden zo snel mogelijk geblust zouden worden". Verder kwam er vorige week ook een speciale verklaring naar buiten van de bisschoppenconferentie van Zuid-Amerika en de Caraïben. Ook zij uitten daarin hun zorgen over de situatie.

In de verklaring worden de VN, de leiders van de landen waarin de branden woeden en de internationale gemeenschap opgeroepen om het Amazonewoud te redden. Ook hier worden de bossen de longen van de wereld genoemd. Er wordt zelfs gesproken over ernst van wereldproportie. "Als de Amazone lijdt, lijdt de hele wereld", zo klinkt het duidelijk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!