jongeren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 augustus 2019 door Patrick Simons

Kerk populairder onder Britse studenten dan onder volwassenen

Het bezoeken van een kerkdienst vooral iets voor ouderen? Niet in Engeland, zo blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd aan universiteiten van Oxford, Durham en Cambridge.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Church of England en Christian Today meldt de opvallende uikomsten. Daaruit blijkt namelijk dat de diensten die op zondag in de universiteitskapellen worden georganiseerd door tweemaal zoveel studenten wordt bezocht dan dat er bij reguliere diesnten in parochiekerken Britse volwassenen zijn te vinden.

De diensten die op zondag bij de universiteit worden georganiseerd worden bezocht door een kleine 3% van alle universitaire studenten. Het percentage kerkgangers onder de rest van de bevolking in het land is 1.3%. Volgens de onderzoekers is het verschil bovendien nog veel groter. Bij deze berekening zijn namelijk alleen de studenten meegenomen die een dienst aan de universiteit bijwonen, terwijl er natuurlijk ook nog studenten zijn die gewoon naar een lokale dienst gaan. Het is niet voor het eerst dat er signalen komen dat jongeren, na jaren van secularisatie, weer meer interesse hebben in geloof en kerk.

Reacties

Toch nog een droevig lage opkomst... Het moskeebezoek zal daar beslist groter zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.