Nepal

Nieuws

26 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Vier Nepalese christenen opgepakt voor verspreiden evangelie

In Nepal zijn vier christenen opgepakt voor het verspreiden van het evangelie. Bahadur Pariyar, Rupa Sonam, Chandrakali Rawat en Bhim Kumari werden gearresteerd in het district Salyan, meldt Faithwire. De vier gelovigen worden verdacht van het overtreden van een anti-bekeringswet.

In 2018 is een clausule aan de Nepalese grondwet toegevoegd. In artikel 26 (3) staat dat "niemand een andere persoon mag bekeren van de ene religie naar de andere en geen daad mag uitvoeren die iemands religie in gevaar kan brengen. Dit is strafbaar bij de wet."

De sancties voor het overtreden van de wet zijn een boete tot 50,000 roepia of een gevangenisstraf tot vijf jaar. De regiomanager van het International Christian Concern (ICC) geeft aan dat de christenen geen advocaten kunnen betalen en opgesloten zitten tot hun rechtszaak wordt gevoerd.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Reacties

T
De druk om niet van Jezus te spreken lijkt overal toe te nemen. Duistere geestelijke machten en krachten willen niet dat mensen tot het licht komen.Jezus zegt: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!