vlag

Nieuws

26 augustus 2019 door Patrick Simons

Luchtaanval van Israël in Libanon

Maandagmorgen vroeg heeft Israël luchtaanvallen uitgevoerd in Libanon. Doelwit van de aanvallen zouden stellingen van een Palestijnse terreurorganisatie zijn, zo meldt An-Nahar, een krant uit Libanon. De aanvallen zorgden voor flink wat schade, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een militante splintergroep, zou op die plaats gelokaliseerd zijn. "Drie Israëlische luchtaanvallen bestookten de grens tussen Libanon en Syrië ten oosten van Zahleh," stelt An-Nahar. Ook is er gevraagd om een reatie van het Israelische leger, maar daar wilde men voorlopig niet reageren op de berichten.

Zondag was er ook al onrust in de regio. Toen stortten er in Libanon twee drones neer. De eerste drone kwam naar de grond in Beiroet en een andere onplofte vlak boven de grond en zorgde zelfs voor enige schade. Dat laatste gebeurde in de omgeving van het mediacentrum van Hezbollah in Dahiyeh. Hezbollah stelde zondag al in een reactie dat de twee drones afkomstig waren uit Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!