vage kerk

Dagelijks leven

26 augustus 2019 door Patrick Simons

Isabel voelt zich thuis in de kerk: "Je bent er op een bijzondere manier dicht bij Jezus"

Gedurende de zomer maakt het Nederlands Dagblad een serie met zeventienjarige jongeren over geloof en kerk. Deze keer is het de beurt aan Isabel Veselka, lid van een Rooms-Katholieke Kerk in Leiden.

"Ik heb weleens gehad, dat ik aan het bidden was in de kerk en een hele diepe vrede voelde in mijn hart. Een soort blije vrede, een diepe rust, omdat ik daar bij Jezus ben. Ik denk dat dat zeker een teken van Gods aanwezigheid is. Momenten van twijfel heb ik ook gehad, maar niet langdurig. Ik wil dan niet dat gevoel volgen, maar vasthouden aan de keuze die ik gemaakt heb voor het geloof."

Isabel voelt zich thuis in haar kerk. "De mis is een hele mooie vorm van gebed. Het is fijn om in de kerk te zijn, je bent er op een bijzondere manier dicht bij Jezus en kunt Zijn liefde ontvangen. Je moet eerst zijn liefde ontvangen om die te kunnen doorgeven aan de wereld. We gaan elke zondag naar de kerk en bidden thuis voor het eten. Mijn ouders hebben me geleerd om zelf 's ochtends en 's avonds te bidden."

Lees het hele interview in het Nederlands Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!