sgp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2019 door Patrick Simons

SGP Middelburg waarschuwt na commotie rondom vloeken in theaterstuk: "God komt hier op terug bij allen die ervoor verantwoordelijk zijn"

Een bijzondere waaschuwing van SGP Middelburg richting het Zeeland Nazomer Festival(ZNF). Naar aanleiding van voorstellingen waarin gevloekt en gescholden wordt, heeft de politieke partij van de Zeeuwse hoofstad namelijk het theaterproductiehuis Zeelandia opgeroepen hiermee te stoppen. Daarbij geeft men direct een waarschuwing: 'God laat niet met zich spotten en komt hierop terug, bij allen die ervoor verantwoordelijk zijn.' Dat meldt Omroep Zeeland.

Er worden de komende tijd verschillende voorstellingen van ZNF getoond. Aanstaande dinsdag zal de openingsvoorstelling plaatsvinden. 'Wie is bang' zoals het stuk van Tom Lanoye heet, bevat volgens het Zeeuwse medium behoorlijk veel gevloek, zoveel zelfs dat het festival zelf ervoor waarschuwt in de uitnodiging. Alleen dat al is voor SGP reden om op te roepen het stuk te stoppen. Men zegt dat het moraal van burgers wordt afgebroken en dat men zelfs gestimuleerd wordt om andere pijn te doen.

Eerder liet ook de ChristenUnie al weten teleurgesteld te zijn dat er voor deze voorstelling is gekozen. Die partij hint zelfs op boze opzet, omdat er vorig jaar ook al commotie was ontstaan door gevloek in de eerste voorstelling. "Het is zeer onbegrijpelijk dat ze voor deze voorstelling hebben gekozen na alle ophef die er vorig jaar is ontstaan", stelt raadslid Willemien Treurniet.

Henk Schoute, directeur van ZNF, stelt dat theater juist moet blijven confronteren en schuren. "Het stuk gaat over een vloekend en scheldend echtpaar zoals er in onze samenleving wel duizenden stellen zijn. We hadden het gescheld en gevloek er wel uit kunnen halen maar dan was het niet het verhaal van Tom Lanoye geworden."

Lees meer bij Omroep Zeeland


Politiek
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
- ChristenUnie-Kamerlid: "Erbarmelijke situatie vluchtelingen raakt ons diep"
Meer over Politiek »

Reacties

A
Theatermakers/schrijvers zijn zo verschrikkelijk creatief, dat ze niet meer zonder geweld, gevloek en sex in hun voorstellingen kunnen om ons te confronteren [waarmee eigenlijk?]
C
De Heere zal niet onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt. Hij houdt Zich aan Zijn woord. Een ernstige waarschuwing!
N
De theatermakers zijn blind voor de ongezonde bijwerkingen ,op de acteurs van dit theaterstuk ,goed dat de SGP ze dan vertelt wat het uit gaat werken op hun personeel

Dan zijn ze niet meer onwetend ,als ze er toch mee door gaan en de gevolgen zullen zien
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen