Ds. Arie van der Veer

Nieuws

24 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Arie van der Veer: "Ik heb nu voor de derde keer kanker"

Al een paar jaar kwam ds. Arie van der Veer om de drie maanden bij de specialist op bezoek. "De PSA-waarde in mijn bloed werd steeds hoger." Inmiddels zijn de behandelingen weer gestart, laat de EO-presentator weten op de website van EO Visie. Van der Veer heeft nu voor de derde keer kanker.

"Waarom ik dit opschrijf en vertel?", vervolgt hij. "Is het vragen om medelijden? Of wil ik het vermelden als een reeks heldendaden? Zo van ‘kijk mij eens’. Nee! Ik wil graag laten horen en zien hoe God mijn vrouw en mij door alles heen heeft ondersteund. Maar óók om te vertellen van mijn twijfel en strijd. Daarom noem ik de laatste periode: ‘leven onder een bewolkte hemel’."

Eerder vertelde Van der Veer in gesprek met CIP.nl over zijn ziekte: "Als je kanker krijgt en je wordt behandeld dan krijg je in het begin veel aandacht en bezoek van mensen. Maar na een tijd wordt dat minder. Juist dan breekt de moeilijkste periode aan." Naar aanleiding van zijn ziekte zette Arie van der Veer samen met Rita Renema Stichting Als Kanker Je Raakt op, die (christelijke) lotgenoten bij elkaar brengt. Lees ook: "De kanker kan ieder moment terugkomen".

Hoe lang de behandelingen gaan duren, weet de dominee niet. "Misschien wel de rest van mijn leven. De bijwerkingen zijn erg vervelend. Je wordt er letterlijk en figuurlijk niet vrolijk van. Ik kan soms heel somber zijn."

Lees hier het volledige bericht op de website van EO Visie

Reacties

A
Heel veel sterkte en kracht van God toegewenst in deze moeilijke tijd.
J
Ook een christen krijgt het soms zwaar te verduren.

Dominee Arie: Dwars door de wolkenhemel wens ik u voor elke dag een zonnestraal door die wolken heen. De Vader zelf heeft u lief en wil bij u zijn in somberheid en nare bij verschijnselen.

U hebt vaak velen bemoedigd! God zal u nu niet laten vallen.

Wij bidden u kracht en moed toe!
M
Dominee van der Veer, ik wens u en uw vrouw God's nabijheid en kracht toe.

In uw toespraken beproef ik altijd God's trouw en liefde.

En de hoop in God die u ons verkondigt altijd weer, is echt typerend voor u.

Zo wens ik deze u en uw familie toe.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!