vaccineren

Dagelijks leven

23 augustus 2019 door Patrick Simons

Dr. Dirk de Korne: "Het is een zegen dat er vandaag veilige vaccinaties zijn"

De wetenschap zou volgens dr. Dirk de Korne bij christenen op sympathie moeten rekenen, juist vanwege de rationaliteit. In zijn column voor het Reformatorisch Dagblad schrijft daarom het onbegrijpelijk te vinden dat sommige christenen hun kinderen niet vaccineren op basis van "het voelt niet goed."

De Korne: "Op basis van afwegingen rond voorzienigheid en eigen verantwoordelijkheid de keus maken om niet te vaccineren, is nog enigszins te verdedigen. Dat gaat over het geweten en privékeuzes. Om die reden ben ik zelf als baby ook niet ingeënt. Tot er ziektes rondwaarden en mijn ouders het voor God en zichzelf niet meer konden verantwoorden om niet te laten vaccineren. Toen kregen we als kinderen alsnog de beschermende prikken waarvoor eerst geen vrijmoedigheid was. Het is immers een zegen dat er vandaag veilige vaccinaties zijn die we als uit Gods hand mogen gebruiken. Dat is toepaste wetenschap die levens redt."

Christenen hebben niets te zoeken bij ”Vaccinvrij” of de ”Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken”. Zij suggereren veel bijwerkingen en onderbouwen dat met voorbeelden van kinderen die na de vaccinatie ernstige aandoeningen hebben gekregen, terwijl niet is aangetoond dat de vaccinatie deze aandoeningen veroorzaakte.

Lees de hele column in het Reformatorisch Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!