Defqon

Nieuws

23 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Geraldine gaat vaak naar hardstylefestivals en ervaart daar God: "Hij maakt gebruik van de mensen op die plekken"

Geraldine is 23 jaar en leerde God 4 jaar geleden kennen. In de EVA vertelt ze over haar liefde voor hardstylefestivals en ziet God daar ook een rol in spelen. "Ik voel me daar goed, er heerst een sfeer van liefde en mensen accepteren elkaar volledig. Heel anders dan wat je soms in de ´normale´ wereld ziet."

“De festivals zijn voor mij echt een uitvlucht geweest in een tijd dat ik niet lekker in m’n vel zat“, vertelt Geraldine. "Het is eigenlijk net een kerkgemeenschap. Ik heb daar hele dierbare vriendschappen opgebouwd bijvoorbeeld. Door die mensen ben ik ook weer in contact gekomen met God." De student Social Work zegt dat er ook vrienden in haar omgeving tot geloof zijn gekomen. "Als ze me vragen hoe het met me gaat, dan vertel ik ook over het geloof en hoe het daarmee gaat, want dat hoort nu eenmaal bij mijn hele wezen."

Ook op het festival zelf ervaart Geraldine God. "Als we aan het begin van het festival met onze vriendengroep een rondje gaan maken over het hele terrein, dan maak ik daar een gebedswandeling van voor mezelf. Dan zegen ik alle plekken in en hoop ik dat God daar mooie dingen laat gebeuren. Wanneer er een nummer te horen is met een duistere tekst, dan bid ik dat dat niet in de harten van al die mensen mag komen, maar als er dus een christelijk nummer voorbijkomt, dan bid ik dat dat mensen juist wel mag raken."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!