Colbert

Levensverhaal

22 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Talkshowhost Stephen Colbert verloor zijn vader en broers op 11-jarige leeftijd: ‘‘Jezus kende ook verdriet. Je bent niet alleen‘‘

Op 11-jarige leeftijd verloor Stephen Colbert, talkshowhost van The Late Show, zijn vader en broers in een vliegtuigcrash. In dit interview met Anderson Cooper, journalist en nieuwspresentator, gaat hij diep in op zijn relatie met God en het omgaan met pijn en verdriet. Colbert: "Als je dankbaar voor je leven bent, want niemand altijd is en ik ook niet, dan moet je dankbaar zijn voor je hele leven. Je kan niet kiezen voor welk deel je dankbaar bent."

Ook Cooper verloor zijn vader op jonge leeftijd en zijn broer pleegde zelfmoord. "Ik leerde van mijn moeder dat je geen geluk kan begrijpen zonder verdriet te kennen." "Dat is het prachtige cadeau van het offer van Christus, dat God het ook kende", reageert Colbert. "Je bent dus echt niet alleen."

In het gesprek hebben de twee het over een variëteit aan onderwerpen, zoals Colberts aarzeling over het bekeren van mensen en zijn liefde voor de Lord of the Rings.


Ziekte en lijden
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer
- Mislukte kindjes
- Een gelovige en een niet-gelovige overleven beiden kanker. Wat is het verschil? Bekijk dit bijzondere gesprek!
Meer over Ziekte en lijden »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!