Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 februari 2009 door Redactie

Foetussen op de Huishoudbeurs

Waar de plastic replica's van plastic foetussen eerder de postvakjes van de Tweede Kamer niet bereikte, is het Schreeuw om Leven nu wel gelukt om met Schreeuw om Leven aandacht te vragen voor abortus op de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI.

De modelletjes, die een foetus van tien weken moeten voorstellen worden door medewerkers uitgedeeld in de Europahal in de RAI. Dorenbos: “Ongeboren leven kan niet de Tweede Kamer leden bereiken, maar de vrouwen op de Huishoudbeurs omarmen het kindje.” Opnieuw wil de organisatie de politiek en maatschappij duidelijk maken wat voor wreedheid abortus is.

Volgens een persbericht wat Schreeuw om Leven onlangs heeft verzonden, zijn bezoekers van de Huishoudbeurs ervan overtuigd dat een foetus in werkelijkheid een kleine baby is. 'Als men ontdekt dat abortus in Nederland is toegestaan tot 24 weken reageert iedereen verbaasd: maar dat kan toch niet!' aldus het persbericht.

Enquête
Al meerdere jaren houdt Schreeuw om Leven een enquête op de Huishoudbeurs. Uit die enquête zou blijken dat een meerderheid moeite heeft met abortus en bijna iedereen die vertelt van bekenden die een abortus hebben ondergaan noemen kernwoorden als 'verdriet', 'spijt' en 'problemen'. Vrouwen die abortus en hebben ondergaan en emotioneel getroffen worden bij het zien van de plastic foetussen wordt hulp aangeboden door Schreeuw om Leven.

Foto: ANP

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen