kerk

Nieuws

22 augustus 2019 door Patrick Simons

Duitse president vindt dat iedere religie waarheidsclaim moet uitdragen

Je religie moet claimen dat ze de waarheid verkondigt, anders is ze niet geloofwaardig. Dat zei de Duitse president Frank-Walter Steinmeier dinsdag bij de opening van de vierdaagse wereldconferentie van de organisatie ”Religions for Peace”, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Volgens Steinmeier, die zelf protestant is, is de essentie van een religie juist dat ze de waarheid over hemel en aarde, over God en de mensen zegt te kennen. "Als ze serieus en geloofwaardig wil blijven, kan ze niet zonder die overtuiging.” Die waarheidsclaim kan echter alleen op een vreedzame manier worden uitgedragen, aldus de president. "We hebben inmiddels allemaal wel geleerd dat een religie die haar overtuiging met onderdrukking, geweld of terreur aan anderen probeert op te leggen, zich in diskrediet brengt.”

”Religions for Peace” werd 50 jaar geleden opgericht. De organisatie zet zich in voor vrede, sociale samenhang, economische ontwikkeling en milieubescherming.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

T
"We hebben inmiddels allemaal wel geleerd dat een religie die haar overtuiging met onderdrukking, geweld of terreur aan anderen probeert op te leggen, zich in diskrediet brengt.”Aan die onderdrukking, geweld en terreur van de islam zien velen voorbij.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!