misbruik

Nieuws

21 augustus 2019 door ANP

Invloedrijke kardinaal ook in hoger beroep veroordeeld voor misbruik

In Australië is kardinaal George Pell in hoger beroep opnieuw veroordeeld voor de misbruik van twee minderjarige misdinaars. De rechtbank acht bewezen dat de 78-jarige  de twee 13-jarige jongens heeft misbruikt en handhaaft het eerdere vonnis. 

In maart dit jaar werd Pell al veroordeeld vanwege deze feiten. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd naar aanleiding van in totaal vijf aanklachten. Pell is overigens niet zomaar een kardinaal. Hij werd jarenlang gezien als één van de meest invloedrijke mensen binnen het Vaticaan. Nadat hij in 2014 werd benoemd tot penningmeester, ging hij drie jaar later met verlof. 

Overigens blijft de kardinaal zelf ontkennen dat hij de twee jongens heeft misbruikt. Dat is ook de reden dat hij in beroep ging. Twee van de drie rechters verwierpen dat beroep echter waardoor het vonnis bleef staan. De advocaten van Pell hebben al aangegeven dat ze de stap naar de Hoge Raad gaan nemen. Dit is het hoogste rechterlijke orgaan in het land. 

Vanuit zijn positie als aartsbisschop misbruikte Pell volgens de rechtbank in de kathedraal van Melbourne de twee jongens. Een belangrijke bewijslast is de getuigenis van één van de slachtoffers. Het andere slachtoffer zal niet meer kunnen getuigen. Hij stierf vijf jaar geleden aan een overdosis heroïne. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!