moslim

Nieuws

21 augustus 2019 door Patrick Simons

VN organiseert internationale dag voor slachtoffers religieus geweld: christenvervolging blijft toenemen

22 augustus is door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot de internationale dag ter herdenking van slachtoffers van geweld vanwege religie of geloofsovertuiging. Daarmee komt er hopenlijk wereldwijd meer aandacht voor onder andere christenvervolging. 

De dag is bedoeld om stil te staan bij het steeds meer toenemende geloofsgerelateerde geweld. Open Doors is in ieder geval erg blij met het initiatief. Dan Ole Shani, de internationale leider van de organisatie, stelt op de eigen website: "Het is goed om stil te staan bij mensen van wie het leven op de kop is gezet door geweld, omdat ze bij een 'verkeerde' religie hoorden of omdat ze weigerden hun geloof af te zweren. We blijven de wereldwijde kerk oproepen om naast de vervolgde kerk te staan. En we blijven de Here God vragen om Zijn mensen kracht te geven om Hem vast te houden in hun beproevingen."

De directeur van Open Doors Nederland, Maarten Dees, reageert ook dankbaar. “Deze dag is een historische stap, want elke man en vrouw en elk kind heeft het fundamentele recht om zijn of haar religie of geloofsovertuiging vrij te mogen beleven. Geweld en discriminatie horen daar niet bij. Overheden doen veel te weinig om dit tegen te gaan. Zo roepen we de regering van Nigeria op om het geweld van de Fulani-herders en Boko Haram en andere terroristische groepen nog meer te bestrijden.”

Uit recent onderzoek van de BBC blijkt dat maar liefst één op de drie mensen in de wereld te maken heeft met religieuze vervolging. Christenen zijn daarbij de meest vervolgde groep. Diverse organiaties melden al jaren dat de christenvervolging hard toeneemt, zowel in absolute aantallen als intensiteit. Dat heeft onder andere te maken met de groei van extremistische moslimgroeperingen. Verreweg de meeste christenvervolging vindt plaats in islamitische landen.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!