china

Nieuws

23 augustus 2019 door Patrick Simons

Positie christenen in China steeds moeilijker: zomerkampen kerken verboden

China mag zich dan steeds verder ontwikkelen op bijvoorbeeld economisch gebied, vrijheid van godsdienst is er in het land nog allerminst. Christenen worden namelijk nog steeds op tal van manieren tegen gewerkt. Kerken mogen bijvoorbeeld niets organiseren voor kinderen.

De autoriteiten in het land hebben kerken namelijk niet alleen verboden om educatieve bijeenkomsten voor kinderen te organiseren, ook de jaarlijkse zomerkampen worden een halt toegeroepen. Kerken mogen die niet lange organiseren, zo meldt de website Christian Headlines. Ze baseren zich daarbij op berichtingeveing van Union of Catholic Asia News. Een gemeente die haar zomerkamp promootte, werd gedwongen om het kamp te annuleren. Een andere kerk koos ervoor om zomerschool te verplaatsen naar het platteland omdat ze bang zijn voor vergeldingsmaatregelen.

Het zijn geen op zichzelf staande incidenten. De overheid in China voert steeds strengere maatregelen in om te vookomen dat kerken invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. De communistische partij gebiedt kerken die open willen blijven bijvoorbeeld om materiaal van de overheid te gebruiken waaronder een nieuwe liederenbundel die procommunistisch is. Ook wordt kinderen op school geleerd dat ze geen godsdienst nodig hebben en dat geloven in de partij genoeg is. Vorige maand nog werd bekend dat lokale autoriteiten om te registeren hoeveel mensen er in God geloven. Men is namelijk bang dat het aantal christenen té hard groeit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!