Marty
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Goede

Marty Sampson reageert op 'lange week': "Ik hou van jullie allemaal, ik bekeer mij van de pijn die ik veroorzaakt heb"

De voormalig aanbiddingsleider van Hillsong, Marty Sampson, is overweldigd door alle reacties die hij heeft ontvangen de afgelopen week. "Ik ben moe. Het was een lange week. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel aandacht zou krijgen." Hij licht onder andere een echtpaar uit dat op YouTube een video plaatste waarin zijn situatie besproken werd. "Ik hou van deze twee mensen, ik heb ze nooit ontmoet. Maar dit is voor mij een voorbeeld van vriendelijkheid, oprechte bezorgdheid en je niet bedreigd voelen", zegt Sampson over het echtpaar Mike en Debbie Licona.

Vorige week plaatste Marty een bericht waarin hij meedeelde dat hij "oprecht zijn geloof aan het verliezen is". Sindsdien zijn er veel reacties losgekomen vanuit christelijke hoek.

Met 28 nieuwe berichten op zijn Instagram-account neemt Sampson volgers mee in zijn zoektocht naar God. De berichten gaan gepaard met diverse quotes van allerlei filosofen en notabelen. Van Descartes en Mahatma Gandi tot aan comedian Ricky Gervais. Ook is er een bericht waarin Jezus een man omarmd. Marty schrijft hierbij: "Jezus, ik hou van U. Als ik U ontmoet ga ik dit doen. Ik weet niet zeker of U wel of niet uit de dood bent opgestaan, maar bedankt dat U stierf voor mij, ik hou van U."

Error: could not load events

In weer een ander bericht zegt Marty dat hij zich Liefde herrinert: "Ik besef me net. Ik herinner mij. Liefde. Ik hou van jullie allemaal. Ongeacht je religie, denomenatie of doctrine. Ik hou van je. Ik bekeer mij van de pijn die ik heb veroorzaakt. Ik zoek nog steeds, ik vraag mij nog steeds dingen af, maar voor een ieder die dit leest, ongeacht je geloof: ik hou van je."

In veel van Sampsons berichten staat de Liefde centraal. Er is bijvoorbeeld een post over 1 Korinthe 13, waar hij het lied Elohim op basseerde. Ook schrijft hij een brief aan het christendom waarin hij zegt: "Geacht christendom, mijn boodschap aan jou is er één van Liefde. Heb je vijanden lief. Wees goed voor hen die je vervolgen. Hierdoor zullen ze zien dat jullie mijn discipelen zijn, door jullie liefde voor elkaar. Geen veroordeling. We zijn allemaal mensen, onstaan uit dezelfde materie. Ik weet dat christenen het niet eens zijn op veel gebieden maar we kunnen allemaal liefhebben. Liefde bedekt een veelvoud aan zonde. Liefde rekent het kwade niet aan. De Liefde geeft nooit op."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.