NF

Nieuws

26 augustus 2019 door Patrick Goede

Rapper NF is christen en staat bovenaan de iTunes-hitlijst, maar noem hem geen 'christelijke rapper'

Nathan Feurstein, zoals rapper NF eigenlijk heet, voldoet aan alle voorwaarden van een christelijke rapper. Toch wil Feuerstein niet op die manier aangeduid worden. "Iemand is toch ook geen 'christelijke loodgieter', ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen", zei de rapper eerder in een interview met Idolator. Zijn nieuwe album "The Search" reikte tot bovenaan de hitlijst van iTunes en troefde daarmee het nieuwe album van Chance the Rapper af. Tot ongenoegen van Rolling Stone.

"Ik praat over de positieve dingen in mijn leven waar ik van geleerd heb en ik praat over de negatieve dingen in mijn leven waar ik mee te maken heb. Ik zou mezelf niet zo beschrijven maar ik ben een christen", zegt Fuerstein tegen Idolator.

Zijn stijl lijkt op old-school rap, de manier van rappen en sound doet denken aan oude bekende Eminem. De moeilijke tijden waar NF aan refereert betreffen met name de scheiding van zijn ouders en het feit dat zijn moeder overleed aan een overdosis pillen in 2009. Hij schreef het nummer "How could you leave us" over deze heftige gebeurtenis in zijn leven. 

De tekst is rauw en tijdens het lied laat NF zijn eigen tranen rijkelijk vloeien. "Hoe kon je ons verlaten? Ik heb een foto in mijn kamer die mij openscheurt, ik heb geen foto van mijn moeder nodig maar een echte moeder. Een relatie is niet iets wat we ooit zullen hebben. Waarom voelt het alsof ik iets verloren ben dat ik nooit had?", rapt NF onomwonden. 

"Ik maak geen muziek voor christenen. Ik maak muziek voor iedereen. Ik maak muziek voor de massa. Ik wil dat iedereen ernaar luistert en zich kan relateren tot mijn muziek. Dat iedereen ervaart wat ik voel", aldus Nathan Fuerstein. Ook de bekende zangeres Lauren Daigle gaf eerder dit jaar bij het Amerikaanse radiostation 104.3FM aan moeite te hebben met het label van 'christelijke artiest'.

Volgens Tim Keller is dit geen gek idee. In zijn in 2012 uitgebrachte boek 'The Great Endeavor' zegt Keller: "Als christenen moeten we niet de fout maken te denken dat we de wereld alleen met uitgesproken christelijke activiteiten kunnen bereiken". Volgens Keller kijken we sowieso naar de wereld door een christelijke bril: "Door de glazen van die bril kunnen we anderen wijzen op de destructiviteit van een leven zonder God. Zonder per sé God expliciet te hoeven noemen".

Nathan Fuersteins opmerkingen kunnen volgens Faithwire bemoedigend zijn voor mensen die een baan hebben die niet per definitie christelijk is. "Dat werk doet ertoe en moet ook tot doel hebben om God te verheerlijken", zegt redacteur Lindsay Elizabeth.

Bekijk hier de samenwerking van NF met 'christelijke rapper' FLAME:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!