Somalië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 augustus 2019 door Patrick Goede

Moslim zet na vondst Bijbel zijn vrouw het huis uit en waarschuwt voor steniging

Morning Star News meldt dat een 32-jarige moeder van twee kinderen in Somalië door haar man de deur werd gewezen nadat hij een Bijbel van haar vond. Hij stond erop te weten waar ze hem vandaan had. "Ik vertelde hem dat ik hem in Nairobi gevonden had en wilde lezen. Hij antwoordde daarop slechts met het woord talaq, wat scheiden betekent", zegt de vrouw.

"Ik wist dat ons huwelijk plotsklaps niets meer betekende omdat ik christen was geworden, dus zonder nog tijd te verspillen verliet ik het huis. Ik was vergeten de kluis waar ik de Bijbel in verborgen had op slot te draaien. Hij nam mijn twee dochters van mij af en waarschuwde mij dat als ik weer in de buurt van hen zou komen, hij de Bijbel naar de islamitische rechtbank zou brengen en ik gestenigd zou worden voor afvalligheid", vertelt de moeder. Somalië is nummer drie op de lijst van Open Doors als het gaat om landen waar geloof het meest kost, het land leeft volgens de islamitische wetten van de sharia. 

"Mijn broers sloegen mij genadeloos hard met stokken en ook kreeg ik geen eten van hen. Ik was bang om hen aan te geven omdat de politie mij dan misschien zou vervolgen", vervolgt de vrouw. De moeder is inmiddels ondergebracht naar een andere locatie die geheim wordt gehouden. "God heeft mijn leven gespaard, de andere christenen van de ondergrondse kerk hebben mij opgevangen en gedeeld van het kleine beetje dat ze hebben, maar ik ben erg getraumatiseerd", zegt ze tot slot.

Lees hier meer over de situatie van christenen in Somalië.

Reacties

M
Wat wij kunnen doen is bidden voor onze vervolgde broers en zussen! Wat zou het gaaf zijn als wij in Nederland ekend zouden staan om ons aanhoudende gebed voor hen en voor iedereen die God nog niet kent. Waarom hou ik dat zelf maar zo kort vol? Dat begrijp ik niet...
T
Hoe de islam met de sharia levens van veel mensen terroriseert. Islam is totaal concept dat geen afwijkende mening duldt.

Straatsburg: De sharia, islamitische wetgeving, is in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Volgens dit rapport is de sharia in strijd met tenminste veertien mensenrechten in het Europese verdrag. Europese landen waar de sharia wordt toegepast (Griekenland) of gedoogd (Verenigd Koninkrijk) hebben tot medio 2020 om hier op te reageren.

citaat ND 23.1.2019

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.