Gaza
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 augustus 2019 door Patrick Goede

Leven in de Gazastrook: "Een paar raketten maken ons niet bang, we vertrouwen op God"

Gazastrook, Israël - Raketten, vuurbommen en tunnels door het hele gebied. Dat zijn de beelden die de meesten kennen van de Gazastrook. Maar hoe is het om daar echt te leven?

CBN reisde naar de Gazastrook af. Redacteur Scott Ross ontmoette daar Eliyahu McLean die leeft en werkt op de Gazastrook. Hij geeft bezoekers de enige echte "Gazastrook reality tour" zoals hij het zelf noemt. "Drie weken geleden op de Sabbath was ik net klaar met bidden en wandelde om 10 uur 's ochtends naar huis toen de sirenes afgingen, genaamd Red Alert of Tzeva Adom, zodra we die horen moeten we naar huis rennen en een schuilplaats zoeken", beschrijft McLean de ernst van de situatie.

Hamas lanceerde zo'n 700 raketten op Zuid-Israël dat weekend. Maar wat heeft Eliyahu dan precies met zijn gezien te zoeken in Gaza? "Ten eerste heeft heel Israël te kampen met de dreiging van raketten. Veel mensen hebben hier de kwaliteit van leven ontdekt. Een paar raketten maken ons niet bang. We vertrouwen op God, dat Hij ons beschermd en dit zijn soevereine land is. Als we hier vandaan vluchten dan zouden we ook weg van Tel Aviv en Israël zelf moeten. Het woord hier is onverzettelijkheid", zegt McLean duidelijk.

"We moeten bezig blijven met wat hier gaande is. We kunnen niet zomaar de sleutel weggooien. Zie je het dilemma dat Israël heeft? In deze dagen is zelfs Hamas met zijn extremistische beleid toch nog vrij gematigd. Als we hen uitschakelen, wat komt daar dan voor in de plaats?", zegt Eliyahu weloverwogen.

"We zijn niet naar Israël gekomen om mensen uit het land Palestina weg te jagen. We zijn thuisgekomen in het Heilige land Israël en niet om in oorlog met onze buren te leven, maar om in vrede met hen te leven. Het goed overwint het kwaad en het Licht verdrijft de duisternis", aldus de Gazastrook bewoner.

Lees ook: Michael en Dina Beener wonen en werken langs de grens met Gaza: "Het is duidelijk dat de Heer ons beschermt".

Reacties

Woont deze man echt binnen de Gazastrook of er buiten? Dat is nogal een verschil.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.