Soudanese vrouw

Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Goede

Christenen schieten te hulp na vernietigende brand: Soedanese vrouw aanvaardt Jezus

Abuk, de moeder van vier kinderen, gaf haar leven aan Jezus nadat een groep christenen haar huis weer heeft opgebouwd. De weduwe uit Soedan had geen uitweg meer nadat haar huis afbrandde. Toen Pastor Daniel Lual hoorde van het nieuws had hij net zijn training bij Samaritan's Purse, een christelijke hulporganisatie, afgerond. Hij besloot onmiddellijk tot actie over te gaan, laat Faithwire weten.

"Onze kerk was diep geraakt door Abuks situatie", zegt Pastor Daniel. Ze was één van de meest kwetsbare mensen. Zonder de hulp van Samaritan's Purse was de kerk misschien niet in staat geweest om Abuk te helpen. "We hebben Gods liefde nodig en we moeten ook onze naaste liefhebben", laat de pastor weten.

Samaritan's Purse is opgericht door de zoon van Billy Graham, Franklin Graham. Tijdens de oorlog werden de kerk van pastor Lual en 500 andere kerk vernield. De hulporganisatie hielp de kerk weer opbouwen. Abuk is blij: "Ik heb nu weer een huis waar ik waardig in kan leven. Ik ben christen geworden wat mij ook elke dag blij maakt. Mijn leven is totaal veranderd. Ik deel graag de boodschap van Jezus met anderen", aldus een dankbare Abuk.

Foto: SamaritansPurse/Twitter

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!