Zachary Vorhies
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Google-klokkenluider Vorhies: "Christelijke en conservatieve websites gemanipuleerd door de zoekmachine"

Een voormalig werknemer van technologisch concern Google heeft aan de bel getrokken over het 'blacklisten' van websites, manipulatie, intimidatie en politieke voorkeur. Bij de genoemde websites horen ook christelijke websites als ChristianPost, LifeNews en Patheos. De klokkenluider, Zachary Vorhies, zei in een interview met onderzoekscollectief Project Veritas, dat hij naar buiten wilde treden omdat hij zich realiseerde dat er "duistere en schandelijke dingen" aan de hand waren in het bedrijf.

De ex-werknemer van Google vertelt in het interview dat hij 950 pagina's aan documenten aan het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft overhandigd, omdat het bedrijf algoritmes manipuleert zodat conservatieve media, christelijke media, Republikeinen en non-profits worden getroffen.

Google maakte een eigen werkelijkheid door de zoekmachine, beweert Vorhies. "Ze wilden het informatielandschap aanpassen, zodat ze een eigen beeld konden creëren van de objectieve waarheid. Ik realiseerde mij dat ze niet alleen de verkiezingen wilden beïnvloeden, maar de Verenigde Staten willen beheersen."

Reacties

T
Pilatus riep al: "Wat is waarheid!"

Mag ik voorzichtig aannemen dat dit bericht over Google geen fake-news is? We weten van Iran, Rusland en China dat zij internet willen gebruiken om de opinie te manipuleren. Mensen die zo moedig zijn om die manipulatie naar buiten te brengen verdienen respect. De Nederlandse politiek bedient zich geraffineerd door pijnpunten niet te benoemen om stemmen voor zich te winnen. zoals: Roepen dat het goed gaat, terwijl de omzet van de voedselbank stijgt met 8 %?Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events