smartphone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Simons

Smartphoneverbod Calvijn College Zeeland gaat definitief door: zeer brede steun van ouders

Afgelopen juli maakt het Calvijn College in Zeeland bekend dat het een smartphoneverbod in wil gaan voeren. De school heeft inmiddels de stemming gepeild onder ouders en personeel en het overgrote merendeel blijkt het plan te steunen. De bedoeling is dat het verbod op 1 januari 2020 ingaat.

Dat vertelde de voorzitter van het college bestuur, J. Bakker, afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst die speciaal voor ouders en personeel was georganiseerd, zo meldt het Reformatorisch Dagblad. Het smartphoneverbod gaat van start onder de slogan 'thuis of in de kluis'. Leerlingen mogen hun smartphone mee naar school nemen, maar deze moet dan wel de hele dag in hun kluisje blijven. Dat geldt overigens niet alleen voor smartphones maar bijvoorbeeld ook voor smartwatches.

Het plan wordt dus ruim gesteund door de ouders. Op de vraag aan ouders of ze de bewuste maatregelen steunen, antwoordt maar liefst 82% bevestigend. Dat percentage is nog hoger op de vraag of men zich herkent in de argumenten van het voornemen. Daarom antwoordt maar liefst 92% met een ja.

Bakker had naar eigen zeggen deze uitslag wel verwacht, maar sprak toch zijn blijdschap uit. "We bidden of de Heere ons werk, ook in dit opzicht, wil zegenen tot heil van onze kinderen."

Zie ook: Calvijn College verbiedt smartphone op school: goed idee? - CIP Podcast en bekijk onderstaande video:

Reacties

W
Tja. Die Calvijn ook. Deze school doet de naam van Calvijn eer aan. Toch hebben ze een punt. Als ik langs scholen fiets en ik zie jongeren buiten staan, in pauze of zoiets, ze praten niet eens met elkaar maar staan met hun hoofd in de telefoon te gluren. “Wat saai” denk ik dan. Kijk om je heen! Hoe mooi het leven kam zijn!
P
Dat het verbod op gebruik van smartphones wordt gesteund door en meerderheid van ouders klinkt heel mooi. Anders is het meestal hoe ouders hier mee omgaan in privé en huiselijke sfeer. Opvoedende taak van ouders is belangrijk voor een kind een smartphone in handen neemt wat de gevolgen zijn , makkelijk is het niet als je zelf je phone naast je bord heb liggen en opneemt te pas en onpas. Kinderen zien dat en nemen dat mee. Hou de spiegel voor je en vraag je af als ouder hierin heb gefaald. We hebben hier een biddende taak om hier mee om te gaan
H
Niet alleen reformatorische school, maar overal verbieden. Het argument, wij zijn dan niet te bereiken in geval van nood, gaat niet op. Men kan de school of b.v. leraren in nood wel bereiken. We gaan allemaal argumenten bedenken waarom. Concentratie op je toekomst zonder ruis is belangrijk voor de ontwikkeling

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.