Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Simons

Evangelicalen VS willen 'meest onchristelijke gebied' bereiken: Silicon Vally

Het wordt gezien als het meest onchristelijke gebied van het verder behoorlijk christelijke Verenigde Staten: Silicon Vally. Evangelicale christenen willen daar volgens het Reformatorisch Dagblad een einde aan maken en wil juist in dit gebied het geloof verspreiden.

Dat is het doel van de Exponential-beweging, een groep evangelicale christenen die kerkplanters willen ondersteunen. Dat doen ze onder meer door het beschikbaar stellen van online materiaal zoals preken en video's. Het Reformatorisch Dagblad baseert zich op een artikel uit het Duitse weekblad Die Zeit waarin de situatie in Silicon Valley uitgebreid wordt besproken. Zo wordt er gemeld dat de groep christenen bewust gebruik maakt van moderne marketingmethoden om mensen te bereiken met het evangelie.

In de Echo Church van ds. Andy Wood in de stad San Jose vond onlangs een conferentie van zeshonderd kerkplanters plaats. De kerk heeft meer dan 2000 leden, verdeeld over drie locaties. De Echo Church wil in het gebied, "waar technische voortuitgang tot een vervangingsreligie is geworden”, vaste voet aan de grond krijgen. De kerk richt zich op een conservatieve leer die via online-diensten wordt verspreid.

Lees meer in Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!