moslim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Simons

Gezamenlijke viering moslims en christenen in Ede: "Christenen en moslims kunnen van elkaar leren"

Een bijzondere en toch ook opvallende bijeenkomst in de Turkse Grote Moskee in Ede. Daar gaan moslims én christenen op zondag 6 oktober namelijk samen een interreligieuze viering organiseren. Dat maakt De Gelderlander bekend op haar website.

De viering wordt georganiseerd door de werkgroep Pluriforme Samenleving van de Raad van Kerken in Ede en het is de bedoeling om moslims en christenen meer te verenigen. De voorzitter van de werkgroep, Erna Hulstein, meent dat de wijze waarop deze interreligieuze viering plaatsvindt uniek is. "Er zijn wel meer interreligieuze vieringen in Nederland, maar die vinden altijd in een kerk plaats."

Het is de bedoeling dat een imam én een predikant een stuk over Abraham gaan lezen uit hun eigen heilige boek en daar vervolgens kort uitleg over geven. Er wordt ook gebeden en er is muziek. Hulstein is blij dat ze de viering hebben kunnen realiseren. "Christenen en moslims kunnen van elkaar leren. Voor veel christenen staan moslims heel ver weg, maar mensen kunnen ook naar overeenkomsten kijken."

Reacties

H
Kan je als Christen die belijd dat Jezus de Zoon van God is gezamenlijk bidden met een religie die ontkent dat God een Zoon heeft ?
A
Op 6 oktober is Israël zondag, dan vieren kinderen van God hun verbondenheid met Gods geliefd volk Israël.

Is deze planning met ongelovigen, moslims satanisch?

We bidden de inwoners van Ede de Geest van waarheid en Openbaring toe (Ef. 1:17) daarnaast een speciale Zegen voor de dwalende moslims.

Shalom.
K
De satan is uit op verwijderen van elkaar dus het gebed is zeker nodig, bid dan maar dat ze het gaan inzien dat Abraham zijn zoon Izak wilde offeren en dat het niet Ismaël was. Dan gaan hun ogen open.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.