Wilkin van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 augustus 2019 door Lukas ten Napel

Wilkin van de Kamp over een bijzonder cadeau dat hij op zijn 50e verjaardag kreeg

Iedereen heeft wel spulletjes waar hij of zij mooie herinneringen aan heeft en dus waarde aan hecht. Zo ook Wilkin van de Kamp. In deze video legt hij onder andere uit waarom een heel klein boekje in zijn boekenkast zo bijzonder voor hem is.

“In mijn boekenkast vind je boeken die een bepaald waarde voor me hebben. Bijvoorbeeld vier exemplaren van de eerste druk van al mijn boeken als een stukje erfenis voor onze vier zonen.”

“In het midden staat mijn eregalerij, waar voorwerpen staan die een persoonlijke betekenis hebben. Zo staat er een handgemaakt kerststalletje uit Kirgizië, waar ik mijn eerste bevrijdingsconferentie gehouden heb en waar ik de indruk had dat God zei: “Dat ga je in Nederland ook doen”.”

“Het meest bijzondere boekje uit mijn verzameling is een boekje dat ik op mijn vijftigste verjaardag van vrienden kreeg. Er staan hele lieve woorden in geschreven als: “Gods leven in jou is kostbaar, voor ons en zeer velen”.”

“Later heb ik daar nog eens aan teruggedacht. Je schrijft boeken, ze worden door mensen gelezen en je bereik wordt groter. Toen gebeurde er iets waar ik niet op voorbereid was; mensen hebben een mening over jou en uiten dat, zonder dat ze jou kennen. Mensen verwachtten iets wat ik niet kon geven. Alsof ik Jezus zou zijn. Dat deed iets met me en ik trok me terug. Dat had neerslag op mijn leven. Maar dan zijn er gelukkig vrienden met wie je erover kunt praten. In het boekje schreven ze over vriendschap het volgende:”

“Ooit gaf je ons een boek met kostbare waarheid van God! Door jou opgeschreven… leven van God. In ons boek schreef je één extra zin: “Vriendschap voor het leven”. Dat schrijven we in dit boekje voor jou; verbonden in de vriendschap met God; voor eeuwig!”

“We moeten elke dag het grote Boek grijpen dat God gegeven heeft om te lezen hoe God naar ons kijkt en hoeveel Hij van ons houdt. Dan sta ik stil bij die prachtige tekst uit Jesaja 49:16: “Ik vergeet jou nooit; Ik heb je in beide handpalmen gegraveerd”. God heeft twee tattoos; zo waardevol ben jij in Zijn ogen. Dat moet je elke keer weer horen en als het ware voor je zien.”

Bekijk de prachtige video hieronder.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events