Nieuws

20 augustus 2019 door Patrick Goede

Onderneemster was slachtoffer van manipulatie en seksueel misbruik: "Mijn contact met God hield mij op de been"

Anne Beiler is een zeer succesvolle onderneemster die de Amerikaanse droom werkelijk lijkt te leven. Maar dit succes is voortgekomen uit de nodige tegenslagen. Zo werd ze het slachtoffer van geestelijke manipulatie en misbruik en raakte ze haar dochtertje van anderhalf kwijt door een ongeval...

Anne groeide op in een Amish gemeenschap. Ze leerde dat het leven goed is maar dat God streng is. Ze trouwde al op haar 19e en verloor haar dochter bij een ongeluk op de boerderij. "Ik kon niet stoppen met rouwen en huilen. Ik begon mij schuldig te voelen omdat ik als christen alles moest kunnen overwinnen in Christus Jezus. Maar ik kon maar niet over dit diepe verdriet heenkomen", zegt Beiler in gesprek met de Christian Post.

Ze zocht hulp en ondersteuning bij haar voorganger, een zeer gewaardeerd lid van de gemeenschap. Maar hij gaf haar niet de hulp die ze nodig ha. Hij verleidde haar en vroeg haar het niemand te vertellen. "Hij gebruikte mij fysiek en dat leidde tot verkrachting en zes jaren van geweld, geheimen en duisternis. Ik durfde niks te zeggen omdat hij mij dat had opgedragen", vertelt de onderneemster. 

"Ik bleef in contact met God, dat is het enige dat mij op de been hield. Gebed is van vitaal belang in onze gebrokenheid, hoe donker het ook is, we moeten bidden. Ik besloot uiteindelijk mijn zonden op te biechten zoals dat in Jakobus 5:16 geschreven staat. Ik vertelde mijn man in alle eerlijkheid wat er gebeurd was. Het bracht mij in een nieuwe wereld van licht en waarheid", zegt Annie.

Dankzij de opnheid van zaken kwam ze erachter dat ook haar dochter, zussen en een goede vriendin van haar misbruikt waren door de voorganger. "Het belijden van dingen is zo belangrijk omdat het ruimte geeft aan anderen om ook hun verhaal te delen", zegt Beiler daarover.

"De duisternis heeft mijn leven twintig jaar lang bepaald. Ik voelde mij zo bezwaard door al die jaren van moeilijkheden en geheimen. Dertig jaar na de dood van mijn dochter kon ik eindelijk mijzelf vergeven voor de pijn die ik mijn familie, dochter en vrienden had aangedaan. Ik kan vandaag mijn verhaal vertellen zonder schaamte of schuld omdat Jezus stierf voor mijn zonde", zegt Anne Beiler tot slot.

Foto: Facebook/auntieannebeiler

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!