Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 augustus 2019 door Lukas ten Napel

Ds. Arie van der Veer over de nieuwe aarde: "Deze aarde zal niet verdwijnen"

Openbaring; voor de één een prachtig boek, voor de ander vooral een ingewikkeld boek. Ds. Arie van der Veer vertelt in deze video kort iets over Openbaring 21; over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

“Openbaring is een troostboek. Een van de mooiste dingen is dat in dit boek een nieuwe hemel en een nieuwe aarde beloofd worden.”

“Wat voor auto heb je? Ik heb een Audi Q. Welk nummer? Ik zou het niet weten; er komen steeds nieuwe modellen uit. Je kunt soms ook een totaal nieuw model kopen; het is nog nooit geweest. Je hebt vernieuwing en iets wat totaal nieuw is.”

“In Openbaring 21 staat: Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Daar staat ‘vernieuwd’. Deze aarde zal niet verdwijnen. God zal deze aarde gebruiken en reinigen. Ook de hemel. Vernieuwd; het goede van het oude wordt voortgezet in het nieuwe. Het goede blijft behouden.”

 

Reacties

A
Sorry Arie ik ken deze opvatting dat God de aarde zal reinigen, maar tot nu toe overtuigen de argumenten mij niet echt. Het begrip nieuw kan ook iets nieuws betekenen, het Grieks geeft soms de betekenis van vernieuwen.

Wanneer Jezus komt met de troon van zijn heerlijkheid ziet Johannes de hemel en de aarde vluchten in Opb. 20, in Opb. 21 zegt Johannes ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde... Deze troon staat op de nieuwe aarde en de doden groot en klein allemaal rechtvaardigen en onrechtvaardigen staan links en rechts voor deze troon.
A
Anne het komen van Jezus in Opb. 19 is niet een komen naar de aarde maar het komen met het oordeel over Jeruzalem. Opb. 20 volgt op Opb. 19 en daarna dus Openb. 21 zie voor de rest mijn reactie op het schrijven van van der Veer. Sorensen denkt ongeveer zoals jij denkt en Jeroen Koornstra (Het einde van de eindtijd) ongeveer ook op die wijze'.

Ik vat samen beoordeel niet. Ik geloof dat de opstanding der doden uit Joh.5 en Opb. 20 . het kantelpunt gevolg door het oordeel
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen