Nieuws

19 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Protestantse gemeente Zwolle ziet ds. G. J. Codee graag komen

Ds. G. J. Codee (foto) denkt de komende tijd na over een vertrek uit Maarssen. De hervormde predikant ontving een beroep van de Jeruzalemkerk in Zwolle. Codee staat sinds 2014 in Maarssen op de kansel en was eerder predikant in De Bilt.

De protestantse gemeente in Nigtevecht verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. A. S. de Winter heeft het beroep aanvaard. De protestantse gemeente in Hoofddorp (wijk Marktpleinkerk) zocht een dominee omdat ds. A. J. O. van der Wal vorig jaar met emeriaat ging. Proponent W. H. Eringa gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Hij aanvaardde een beroep van de protestantse gemeente in Slochteren Slochteren (i. c .m. Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek).

Ook de protestantse gemeente in Beesd maakt kennis met een nieuwe dominee. Mw. ds. J. S. van Poppel aanvaardde het beroep. Zij is momenteel diaconaal opbouwwerker Stad en Kerk te Den Haag. Ds. W. L. Andel bereidt zich eveneens voor op een verhuizing. De interim-predikant gaat aan de slag in de protestantse gemeente in Parrega-Hieslum (i.c.m. Exmorra-Allingawier en Tjerkwerd-Dedgum).

In Alphen aan den Rijn ziet men ds. L. van Rikxoort uit Hardenberg graag komen. De Adventskerk nam vorig jaar afscheid van ds. J. W. C. Vonhof (emeritaat) en ds. J. G. Schenderling (vertrek naar Ingen). Proponent A. H. van Mourik heeft een beroep van de hervormde gemeente in Kamperveen ontvangen. Daar kan hij aan de slag als opvolger van de vorig jaar naar Putten vertrokken ds. W. C. Polinder.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!