Stichting Heart Cry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

19 augustus 2019 door Lukas ten Napel

Jordy ging iedere zondag trouw naar de kerk: "Maar mijn geestelijk leven was dood"

Van harte geloven in God, maar nog niet je hele leven aan Hem geven. Voor veel christenen is dat herkenbaar. Zo ook voor Jordy. Op een bijeenkomst van Stichting Heart Cry vertelde hij over de manier waarop hij dichter bij God kwam.

“Ik zat wel trouw in de kerk en hoorde het Woord aan, maar geestelijk was ik dood. Ten diepste komt het door mezelf, want ik onderzocht de Bijbel niet en nam het gewoon voor waar aan en dacht: “Het moet me gegeven worden en ik zie het wel”. Totdat God opeens een ander plan met m’n leven had.”

“Ik zat in een bootje in Thailand en had mijn Bijbel bij me, want dat was 'goed om te doen'. Op een gegeven moment voelde ik een brandend verlangen om het Woord te gaan lezen. Ik dacht: “Waar moet ik beginnen?” Als ik me verbonden voelde met een Bijbels persoon was het Petrus wel, dus ging ik zijn brieven lezen. Mijn hart brak. God raakte me zo aan! In die boot heb ik mijn leven aan Hem gegeven.”

“Het probleem dat daarna ontstond was dat ik de Bijbel dicht liet. Het was wel een punt van wedergeboorte; ik was gered. Maar ik was niet gereed. Zo bleef ik drie jaar leven; voor mezelf.”

“Na drie jaar zocht God me weer op. Ik reed naar mijn werk en vanbinnen voelde ik: “Wees heilig, want Ik ben heilig”. Ik werd zo zenuwachtig en voelde me helemaal niet lekker. Ik moest naar huis; het rechtzetten tussen God en mijn ziel. Toen ik thuis was vroeg ik: “Laat maar zien wat er weg moet”. Ik ben met vijf grote vuilniszakken naar de container gelopen, heb alles erin gegooid en mijn leven weer aan God gegeven.”
“Ik heb een intenser verlangen gekregen om te leven tot de glorie van Zijn naam. Als ik kijk naar hoe leeg ik heb geleefd, zelfs na mijn wedergeboorte… Nu probeer ik alles in te zetten voor God, zodat ik de eer en glorie van Zijn naam mag uitstralen. Dat gaat met vallen en opstaan.”

Error: could not load events

“Ik ben een Bereër worden. In Handelingen 17:11 staat dat de Bereërs dagelijks het Woord onderzochten en checkten of het klopte wat Paulus hen vertelde. Ik denk dat dit een goede houding is; onderzoek ook zelf het Woord en neem vervolgens Gods Woord aan.”

Bijbelschool Filadelfia
Mijn broertje zei dat ik kon overwegen of Bijbelschool Filadelfia wat voor mij was. Ik kwam daar een oase van rust binnen. Ik kwam er bijna twee jaar geleden binnen. Het is een van de betere keuzes uit mijn leven geweest. Je wordt er echt door gesterkt. Je krijgt een stuk discipelschapstraining. God genade is zo groot geweest! Ik ben nog niet Jezus zelf, maar ik ben wel dankbaar dat ik steeds meer op Hem ben gaan lijken.

Bekijk de volledige video van de getuigenis hieronder en klik hier om meer te lezen over Bijbelschool Filadelfia.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.