Marty

Nieuws

19 augustus 2019 door Patrick Goede

Voormalig Hillsong songwriter Sampson reageert op kritiek van collega: "Ik probeer eerlijk te zijn, dit is geen aandachttrekkerij"

Marty Sampson, de voormalig singer/songerwriter van Hillsong Worship, blijft voorlopig onderwerp van gesprek in de christelijke wereld. Sampson postte eerder een bericht op Instagram waarin hij aangaf dat hij "oprecht zijn geloof aan het kwijtraken is". Veel mensen werden geraakt door dit nieuws, zo ook collega zanger John Cooper van de christelijke band Skillet.

"Waarom er zo naarstig op uit zijn om mensen te blijven leiden terwijl je niet weet waar je heen gaat?", verweet John christenen die publiekelijk hun geloof vaarwel zeggen/bekritiseren. "Heb ik dit soort kritiek van een volslagen vreemde nodig in mijn oprechte zoektocht naar wat ik geloof?", vraagt Sampson zich op zijn beurt af.

Cooper staat in een bericht aan christenen in het algemeen "perplex" van het feit dat sommigen zich zo openlijk uiten over hun twijfels op social media. "Voelen jullie dan geen schaamte, nederigheid en verwarring?", zegt John in een lang Facebookbericht. Al is het bericht dus niet direct tot de zanger gericht, Sampson voelt zich wel aangesproken.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Ik heb dit bericht alleen geplaatst om eerlijk te zijn over waar ik ben in mijn geloof. Niet om anderen te beïnvloeden in hun geloof. Niet om de aandacht naar mezelf toe te trekken of een bepaalde stem te hebben. Maar om te worstelen en te leren hoe ik kan groeien. En ook om antwoord te geven op de vele vragen over een tour met Hillsong en of ik weer een nieuw lied maak", verklaart Marty zijn motieven.  

"Om te denken dat ik anderen wil beïnvloeden, zonder dat je aan mij vraagt of dat mijn intentie is, vind ik kwetsend. Heb ik zelf de artikelen over mij bij de Christian Post of Relevant Magazine geschreven? In plaats van dat je conclusies trekt kun je het ook gewoon aan mij vragen?", aldus Sampson in een bericht op Instagram. Het account van de zanger is inmiddels uit de lucht, zo meldt de Christian Post.

Lees ook: Songwriter Hillsong ontkent dat hij zijn geloof vaarwel heeft gezegd: "Wel zeer wankele grond".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!