rusland

Nieuws

19 augustus 2019 door Patrick Simons

Steeds meer Russische jongeren noemen zich atheïst

Rusland staat bekend als een christelijk land. Toch lijkt ook hier het aantal christenen hard te dalen. Dat blijkt volgens Nederlands Dagblad uit een opiniepeiling van het Russische sociologisch instituut VCIOM.

Uit deze peiling blijkt onder andere dat steeds meer Russische jongeren zich atheist noemen. Waar dit percentage bij de totale bevolking op 15 procent ligt, is het bij de leeftijdsgroep tussen de 18 en de 24 jaar maar liefst 37% en dus meer dan twee keer zoveel. Verreweg het grootste gedeelte van de bevolking blijft zich Russisch-orthodox noemen terwijl er kleine groepe minderheden zoals moslims, protestanten en katholieken zijn.

Hoewel 86% van de bevolking in Rusland gedoopt is in de Russisch Orthodoxe kerk, noem slechts 63% zichzelf nog Russisch-orthodox. Overigens is het ook goed om te weten dat het aantal actieve kerkleden nog veel lager ligt. Eerder onderzoek toonde al aan dat minder dan de helft van de Russen die zichzelf orthodox noemen ook daadwerkelijk regelmatig in de kerk komt.

Reacties

A
We bidden voor opheffing van het verbod van actief evangeliseren in Rusland in Jezus naam. Dat Gods Geest krachtig zal waaien door de Rus. Orthod. kerk, maar ook kracht zal geven aan onze broers, zussen in Jezus, ja Vader God stort Uw Geest uit, halleluja

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!