opwekking

Dagelijks leven

20 augustus 2019 door Patrick Simons

"Geloof bestaat voor mij niet alleen maar uit dansen en zingen omdat God zo goed is"

In een speciale zomerserie spreekt Nederlands Dagblad met jongeren over hun kijk op God en geloof. Deze keer is het de beurt aan Marieke Rotman. "Geloven bestaat voor mij niet uit alleen maar dansen en zingen omdat God zo goed is."

Marieke vertelt open over de dingen die ze meemaakte in haar leven en stelt juist daarom van de psalmen te houden. "Het is niet zo dat ik iets tegen moderne vormen heb, maar geloven bestaat voor mij niet uit alleen maar dansen en zingen omdat God zo goed is. Het gaat meer om huilen en schreeuwen naar God en vragen waar Hij is. Daarom houd ik ook zo van de psalmen. Ik heb veel ellende meegemaakt. God verwijten maken, daar bestaat geloof ook uit. En geloof bestaat uit angst: ben ik wel goed genoeg voor de hemel? Geloof is niet alleen blijheid, het is ook eng."

"In de kerk kom ik voor God, niet voor de mensen. De mensen triggeren me eerder om thuis te blijven. Iedereen praat over elkaar, er wordt veel geroddeld. We zijn broeders en zusters van elkaar, maar niemand gedraagt zich zo. Dat begrijp ik niet. Dan zit er bijvoorbeeld een man in de kerk die vol overgave en passie een beetje hard zingt en zie ik een paar gemeenteleden hem uitlachen. Er staat toch in de Bijbel dat je elkaar moet liefhebben als jezelf?"

Lees het hele interview in Nederlands Dagblad

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!